imageMijn naam is Marian Plomp, geboren in 1979 en woon al mijn hele leven in Nieuwkoop. Als kind was ik al vaak aan het knutselen en tekenen en had ik veel fantasie. Na de middelbare school ben ik naar het grafisch lyceum gegaan waar ik grafische vormgeving heb gestudeerd. Daarna heb ik de opleiding grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam gevolgd. Tijdens de studie kreeg ik wel teken en schilderlessen maar het grafisch ontwerpen voerde de boventoon. Pas na mijn afstuderen ben ik in Nieuwkoop op schildercursus gegaan eerst bij Bart van Boxtel die later werd opgevolgd door Jan Pieterse in Nieuwkoop. Op de cursus heb ik veel geoefend met tekenen naar waarneming en ik ben gaan schilderen met acrylverf. Oefening baart kunst, Het ging me steeds beter af. Hoe beter het ging hoe enthousiaster ik werd. Met mijn medecursisten heb ik in 2013 geëxposeerd bij de Zevensprong in Nieuwkoop.

Ik begon steeds meer portretten te tekenen, gezichten vind ik interessant. Ieder gezicht is weer anders en er komt emotie bij kijken. Je tekent of schildert niet alleen een vorm maar ook een ziel. Het moment waarop de tekening echt de persoon wordt die het moet zijn is altijd bijzonder. Ook is het heel dankbaar als de ontvangers, vaak ouders van de geportretteerde, blij zijn met het resultaat. Omdat ik me meer wilde toeleggen op portretschilderen ben ik lessen gaan volgen bij Hanneke Naterop bij Parkexpressie in Alphen aan den Rijn. Daar ben ik erg op mijn plek. Hanneke is echt een enthousiaste vakvrouw met passie voor haar werk waar ik tot op heden erg veel van leer.

Het dorp waar ik woon, Nieuwkoop, is een echt kunstenaarsdorp. Er wordt veel georganiseerd wat betreft kunst. Deze zomer neem ik deel aan Van plein tot pleinkunst in Nieuwkoop met mijn schilderij  ”Meisje met de parel”. (zie mijn schilderijen) In mei 2016 heb ik voor het eerst meegedaan aan de Nieuwkoopse kunstroute.